22 Ağustos 2008 Cuma

RHEINISHER - ACILI KAVURMA (ALMANYA)

Malzemeler
Biftek 800 gr.Yağ
2 çorba kaşığıHavuç
2 adetKırmızı şarap
1/4 lt.Kereviz
100 gr.Çavdar kıtırı
100 gr.Maydanoz
1 demetKuru üzüm
50 gr.Soğan 2 adet
Tuz KarabiberKırmızı şarap sirkesi
1/4 lt.Şeker pekmezi
1 çay kaşığıDefne yaprağı
2 adetArdıç tanesi
2 adetYeni bahar tanesi
2 adetTarif Bilgileri
Kategori: Alman Mutfağı Puanı: 4

Yapılışı
Havuç, kereviz ve maydanozu küçük parçalar halinde doğrayın. Soğanı soyun ve halka halka doğrayın. Bir kapta sirke ve 1/2 lt. Suyu kaynatın. Bunun içine sebzeleri, defne yaprağını, ardıç tanelerini ve yeni bahar tanelerini atarak 5 dakika haşlayın. Bir tarafta soğumaya bırakın. Bifteği bir kaba koyun, soğuk sosu üzerine dökün ve üç gün buzdolabında bekletin. Kalan havucu ve soğanı soyun ve ince ince doğrayın. Bifteği süzgeçten geçirerek kurumasını bekleyin. Bifteği içinde beklettiğiniz sosu daha sonra kullanılmak üzere bir tarafta saklayın. Düdüklü tencerede yağı kızdırarak içinde havucu ve soğanı 2 dakika kavurun. 1/4 lt. Sos ve kırmızı şarabı bunun üzerine dökün ve çavdar kıtırını kırarak ekleyin. Düdüklü tencereyi kapatın ve pişirme gösterge çubuğu II. Konuma gelene dek ısıtın. Daha sonra ateşin altını kısarak 35-40 dakika pişirin. Tencerenin kendi kendine soğumasını bekleyin, eti çıkarın ve sıcak tutun. Sosu süzgeçten geçirerek dökün, kuru üzümleri ekleyin ve kremamsı bir hal alana kadar pişirin. Daha sonra ete tuz, karabiber ve şeker pekmezi ekleyin. Sicak olarak servis yapin.

Hiç yorum yok: